شرکت خودروسازی شیائومی به بازار آمریکا وارد نمی‌شود!

شرکت خودروسازی شیائومی

شرکت خودروسازی شیائومی به عنوان یکی از بزرگترین سازندگان خودروهای برقی در چین، برای بازار ایالات متحده برنامه ریزی نکرده است. این درحالی است که مدتی پیش مدیرعامل آن اعلام کرد قصد دارد شیائومی جزو پنج خودروساز برتر دنیا بشود. طبق آخرین گزارشات این شرکت هنوز زیان‌ده است و اکنون وارد نشدن به بازار پرتقاضای آمریکا می‌تواند تبعات سنگینی برای بقای آن داشته باشد.

وضعیت چین و برنامه‌های توسعه شیائومی

طی چند سال اخیر خودروسازان چینی نظیر شرکت خودروسازی شیائومی و شرکت BYD تصمیم گرفتند از چین نقل مکان کنند. شاید تعجب برانگیز باشد که در روزگاری که اکثر تولیدکنندگان جهان به دلیل منابع و نیروی انسانی ارزان، خط تولید خود را در چین احداث می‌کنند؛ چرا باید برخی کارخانه‌های بزرگ از این کشور فرار کنند؟

واقعیت این است که صنعت خودروسازی چین دچار رقابت سنگین و مخربی شده‌است. شرکت‌ها برای بدست آوردن سهم بیشتر از بازار مدام قیمت خود را پایین و پایین‌تر می‌آورند و عرصه را تنگ‌تر می‌کنند. هلدینگ های عظیم مانند چری هرساله تعدادی شرکت زیر مجموعه به خود اضافه می‌کنند و همانند یک درخت در اقتصاد چین ریشه می‌دهند. این شرایط موجب‌شده خودروسازانی که با رویای بازار پرجمعیت چین وارد آن می‌شوند با شکست سنگینی مواجه شوند. همچون فورد آمریکا و نیسان ژاپن که این تصمیم باعث شد تا مرز ورشکستگی پیش روند. در این هیاهو شیائومی نیز مانند برخی دیگر تصمیم به خروج گرفت تا شاید خارج از مرزها بتواند از جنگ قیمتی رها شود و روی کیفیت متمرکز گردد.

این خودروساز چینی با عرضه خودروی اسپرت SU7 خود در سال گذشته (2024) توانست توجهات جهانی را به خود جلب کند. اکنون گروه‌های تحقیقاتی را برای ورود به بازار کشورهای جدید تدارک‌دیده است. در بین لیست کشورهای موردنظر، نام ایالات متحده آمریکا به چشم نمی‌خورد. برخلاف BYD که برای نزدیک شدن به آمریکا خط تولید جدید خود را در مکزیک احداث کرد؛ اما انگار شیائومی چنین چشم اندازی حداقل برای چندسال آینده ندارد.

خودروی شیائومی

شرکت خودروسازی شیائومی محتاطانه پیش خواهد رفت

شیائومی با خودروی SU7 توانست موفقیت نسبی را در چین نصیب خود کند و اکنون طرح‌های متنوعی برای شگفت‌زده کردن بازار جهانی در نظرگرفته است. “ویلیام لو” رئیس شرکت چندی پیش این خبر را کنگره جهانی موبایل اعلام کرد. همانطور که می‌دانید شیائومی یک شرکت تکنولوژی محور است و شهرت خود را توسط تلفن همراه بدست آورده است. این جریان بر برندینگ او بسیار تاثیرگذار است. مثلا کسی که از موبایل شیائومی خود ناراضی می‌باشد احتمال کمی وجود دارد که سمت خودروهای ساخت آن برود.

لو؛ رئیس شرکت در مصاحبه با CNBC گفت: “من نمی‌توانم جزئیات زیادی را به اشتراک بگذارم اما بسیار هیجان‌زده هستم که به کاربران جهانی خود بگویم که شیائومی طی چندسال آینده خودروهای برقی را برای فروش در بازارهای جهانی عرضه خواهد کرد.”

این مصاحبه طوری به‌نظر رسید که انگار صرفا تصمیمات آن گرفته‌شده و هیچ اقدامی صورت‌نگرفته است. اما گزارش‌ها از چین نشان می‌دهد که شیائومی گروه‌های آماده‌سازی تجاری را گرد هم آورده که وظیفه تحقیق در مورد بازارهای خارجی را دارند. این خودروساز احتمالا در تعداد معدودی از کشورها راه‌اندزای خواهد شد تا واکنش مصرف‌کنندگان را قبل از عرضه وسایل نقلیه خود در مقیاس بزرگتر، آزمایش کند. لازم به ذکر است شیائومی هیچ برنامه‌ای برای گنجاندن ایالات متحده در توسعه جهانی خود ندارد.

ماشین SU7 شیائومی - شرکت خودروسازی شیائومی

شیائومی تنها شرکت فناوری محوری نیست که وارد صنعت خودرو می‌شود

شرکت شیائومی در سرتاسر جهان به عنوان تولیدکننده گوشی های هوشمند شناخته می‌شود اما همه‌چیز در سال 2021 تغییر کرد. این غول تلفن همراه که آپشن های زیادی را با قیمت اقتصادی عرضه می‌نمود اعلام کرد پرقدرت وارد صنعت خودرو خواهد شد. برای اثبات تعهد خود قصد داشتند تا سال 2031، ده میلیارد دلار سرمایه گذاری کنند.

شیائومی که در حال حاضر پس از اپل و سامسونگ، سومین تولیدکننده بزرگ گوشی های هوشمند در جهان است، با خودروسازان معتبر و پرآوازه‌ای از جمله Gelly و BYD و خودروسازان جدید مانند Xpeng رقابت می‌کند. شیائومی تنها شرکت فناوری محوری نیست که وارد فضای خودروهای برقی می‌شود. “بایدو” موتور جستجوی چینی، یک شرکت خودروهای الکتریکی را با کمک جیلی در ژانویه 2021 راه اندازی کرد.

رابین لی؛ مدیرعامل بایدو گفت: “چین به بزرگترین بازار خودروهای الکتریکی در جهان تبدیل‌شده است و ما شاهد هستیم که مصرف‌کنندگان خودروهای برقی خواستار هوشمندتر شدن خودروهای نسل بعدی هستند.”

خودروی SU7 شیائومی فراتر از انتظار فروش رفت

مارس 2024 خودروی SU7 شیائومی به بازار چین عرضه شد و به سرعت تحت تاثیر علاقه مصرف کنندگان قرار گرفت. در نیم ساعت اول رونمایی، 50,000 سفارش دریافت کردند. در ابتدا مدیران شرکت شیائومی انتظار فروش 100,000 دستگاه را در سال جاری داشتند اما با 130,000 فروش، تعجب مردم و حتی خود شرکت برانگیخته‌شد.

این رخداد باعث شد توقع شیائومی بالاتر رود و هدف خود را برای سال 2025 جسورانه‌تر تعیین کند. این خودروساز چینی قصد دارد خودروی YU7 که یک SUV تمام الکتریکی است را برای رقابت با خودروی تسلا مدل Y آماده‌کند که اواخر 2025 عرضه خواهد شد. انتظار می‌رود باتری این خودرو با یکبار شارژ قادر به طی کردن 400 مایل معادل 640 کیلومتر باشد. همچنین شیائومی هنوز قیمتی برای آن منتشر نکرده و انتظار می‌رود در حدود 34700 دلار ارزش گذاری بشود.

Xiaomi SU6, YU7

کلام آخر

شرکت خودروسازی شیائومی نیز همانند همه شرکت ها به دنبال گسترش بازار خود در سایر کشورهاست. با توجه به اینکه قبلا در خصوص تلفن های همراه خود موفقیت کسب کرده و در این زمینه باتجربه است ممکن است بتواند در صنعت خودرو نیز با استراتژی مشابه به نتایج خوبی برسد. اما بازار بزرگ ایالات متحده به دلیل تعرفه‌های ترامپ فعلا از حضور خودروهای فول آپشن و قیمت اقتصادی چینی بهره‌مند نخواهد شد. حال باید دید در بلندمدت سیاست های (شاید) حمایتی رئیس جمهور جدید کارایی خواهند داشت یا خیر. نظر شما چیست؟

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جشنواره ارسال رایگان ویژه استقبال از سال جدید 🎁

X