زمان تعویض سنسور اکسیژن؛ طول عمر آن چقدر است؟
سنسورهای اکسیژن معمولا نسبت به سایر مخارج خودرو ارزانتر هستند و تعویض منظم و بموقع آنها تا حد زیادی از هزینههای تعمیر خودرو جلوگیری میکند. لذا دانستن بهترین زمان تعویض سنسور اکسیژن هم مانند تسمهتایم، شمع و… ضروری است.
سنسور اکسیژن نسبت هوا به سوخت را در سیستم احتراق موتور بررسی میکند و به کمک ECU بصورت مداوم در حال تغییر و تنظیم آنهاست. میزان اکسیژن موجود در موتور به دمای هوای محیط، فشار هوا، ارتفاع، دمای موتور و بار خودرو بستگی دارد. سوخت اضافی که پس از احتراق باقی میماند “خام سوزی” نام دارد. خام سوزی ناشی از عدم وجود اکسیژن کافی در موتور است که به افزایش مصرف سوخت و انتشار دود سیاه از اگزوز میانجامد.
سنسور اکسیژن کی باید عوض شود ؟
بهترین زمان تعویض سنسور اکسیژن زمانی است که چراغ چک خودرو روشن میشود و دیاگ علت آن را سنسور اکسیژن تشخیص میدهد. معمولا علائم خرابی همزمان با روشن شدن چراغ چک نمایان میشود. در مواقعی نیز ممکن است چراغ چک مربوط به خطای سنسور زودتر از بروز علائم آن مشاهده شود. در این حالت بهترین کار آن است که جهت جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی دیگر در اسرع وقت برای تعویض آن اقدام کنید.
اما مواردی نیز وجود دارد که خودرو به مشکلات خرابی سنسور اکسیژن دچار شده است اما هنوز خبری از چراغ چک نیست. در این مواقع اگر مشکلات آنچنان جدی نیست بهتر است تا هشدار چراغ چک منتظر بمانید. و اگر مشکلات باعث خاموشی پی در پی و کپ کردن و گاز نخوردن خودرو شدهاست بهتر است منتظر چراغ چک نمایید و سریعا این قطعه را تعویض کنید.
سنسور اکسیژن چراغ چک را چه زمانی روشن میکند؟
به جرأت میتوان گفت امروز عمده دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو مربوط به سنسور اکسیژن است. علت آن نیز پایین آمدن کیفیت سوخت و وجود جنس چینی بیکیفیت در بازار است.
زمانی چراغ چک روشن خواهد شد که سنسور اکسیژن آخرین نفس های خود را میکشد!. در واقع خودرو تا زمانی که تشخیص دهد هنوز این قطعه قابل استفاده است از آن استفاده خواهد کرد و خطایی اعلام نمیکند. لذا به همین خاطر است که ما تاکید داریم تا روشن شدن چراغ چک منتظر بمانید و سپس اقدام به تعویض سنسور کنید تا متحمل هزینههای زودهنگام نشوید.
در صورتی که قصد خرید سنسور اکسیژن اورجینال NTK ژاپن را دارید به فروشگاه ما سر بزنید.
طول عمر سنسور اکسیژن چقدر است؟
مانند سایر مصرفیهای خودرو، سنسور اکسیژن نیز طبیعتا پس از طی کردن طول عمر مفید کارایی خود را از دست میدهد. با این تفاوت که مانند شمع یا تسمهتایم نمیتوان زمان دقیقی برای آن مشخص نمود.
بطورکلی طبق گفته شرکت NTK ژاپن که بزرگترین و برترین سازنده سنسورهای اکسیژن در جهان است، عمر سنسور های نسل جدید 150.000 الی 160.000 کیلومتر است. البته در صورتی که جنس اورجینال تهیه کرده باشید. اجناس چینی داخل بازار ممکن است حتی دو ماه هم به شما جوابگو نباشند.
همچنین مشکلات خودرو نظیر روغن سوزی یا داغ کردن بیش از حد موتور میتواند به این سنسور آسیب جدی وارد کند و از عمر مفید آن بکاهد.
زمان تعویض سنسور اکسیژن در خودروهای قدیمی
خودروهایی که 15 سال از عمر آنها میگذرد برای کاهش آلودگی و کارکرد بهتر موتور لازم است زودتر از سایرین سنسور اکسیژن خود را عوض کنند. این مقدار برای آنها تقریبا نصف است و هر 100.000 کیلومتر در نظر گرفته شدهاست.
در ادامه به رایجترین مواردی میپردازیم که نشان میدهد سنسور اکسیژن شما نیاز به تعویض دارد.
مصرف سوخت بالا
اگر بیش از حد معمول به پمپ بنزین مراجعه میکنید ممکن است سنسور اکسیژن شما خراب شدهباشد. وقتی نسبت سوخت اکسیژن خیلی بالا یا خیلی کم باشد راندمان موتور کاهش مییابد. سنسورهای اکسیژن معمولا در دراز مدت کارایی خود را از دست میدهند لذا ممکن است علائم خرابی را یکجا و یهویی مشاهده نکنید.
افت شدید شتاب خودرو
اگر وسیله نقلیه شما سنسور اکسیژن نامناسبی داشتهباشد در سرعت پایین منجر به کپ کردن یا کاهش شتاب شدید میشود. سنسور معیوب با تغییر فواصل احتراق بر عملکرد موتور تاثیر بسزایی میگذارد. همچنین ممکن است پشت چراغ قرمز خودرو خاموش شود یا در دنده یک و دو بطور ناگهانی از حرکت بایستد.
رد شدن در معاینهفنی
انتشار دود سیاه، بوی بد و مونوکسید کربن از علائم خرابی سنسور اکسیژن هستند. از قضا اینها مواردی هستند که معاینهفنی بسیار روی آنها تاکید دارد. لذا خرابی سنسور منجر به رد شدن شما در تست آلایندگی میشود.