علائم اصلی خرابی سنسور اکسیژن + میزان عمر مفید

علائم اصلی خرابی سنسور اکسیژن

در این مقاله به بررسی علائم اصلی خرابی سنسور اکسیژن خودرو می‌پردازیم. وقتی متوجه شدید وسیله نقلیه شما مانند قبل کار نمی‌کند و یا چراغ چک روشن شده‌است امیدوار باشید مشکل از سنسور اکسیژن باشد!!. این قطعه معمولا کم هزینه‌است و تعویض آن به‌راحتی و صرفا با یک آچار امکان پذیر می‌باشد.

اما مسئله حائز اهمیت آن است که اگر علائم اصلی خرابی سنسور اکسیژن را که در ادامه توضیح می‌دهیم ببینید و اقدامی انجام ندهید ممکن است آسیب های جدی به خودروی خود وارد کنید. پس در ادامه باما همراه باشید.

علائمی که نشان می‌دهد سنسور اکسیژن خراب شده است

  • روشن شدن چراغ چک
  • افزایش مصرف سوخت (خام سوزی بنزین)
  • استشمام بوی گوگرد یا تخم مرغ فاسد از اگزوز
  • خارج شدن دود سیاه از اگزوز
  • افزایش حجم دود خروجی
  • کپ کردن خودرو (مثل وقتی که فیوزها خراب است)
  • ریپ زدن خصوصا اول صبح و در دنده یک و دو
  • خراب شدن ناگهانی کاتالیزور

اگر موارد گفته شده را جدی نگیرید اولین آسیب ممکن است به کاتالیزور وارد شود. همانطور که احتمالا می‌دانید قیمت کاتالیزور در حال حاضر چیزی حدود 5 الی 6 میلیون تومان است. خارج کردن آن نیز باعث رد شدن شما در معاینه‌فنی می‌شود.

دومین عارضه بی‌توجهی به خرابی سنسور اکسیژن، افزایش بیش از حد دمای موتور است که به پیستون ها و شمع ها ضربه جدی وارد می‌کند. اما چگونه؟

وظیفه اصلی سنسور اکسیژن بررسی نسبت اکسیژن به سوخت است. با این کار مشخص می‌کند در لحظه چه مقدار بنزین باید وارد موتور شود. اگر این قطعه به درستی کار نکند به دو حالت منجر می‌شود:

1.خام سوزی بنزین که منجر به افزایش مصرف سوخت می‌شود

2.افزایش میزان اکسیژن موجود در موتور که باعث بالا رفتن شدید دمای موتور می‌گردد.

در خودروی من چند سنسور اکسیژن وجود دارد؟

تکنولوژی سنسور اکسیژن جزو اولین موارد استفاده در خودرو محسوب می‌شود لذا همه خودروها حداقل یک عدد از این قطعه را دارا هستند. از حدود سال 1370 به بعد نیز به منظور کنترل آلایندگی های محیط زیستی یک سنسور اکسیژن دیگر روی اگزوز و بین منیفولد و کاتالیزور قرار گرفت.

لذا می‌توان گفت امروزه همه خودروها از دو سنسور اکسیژن استفاده می‌کنند.

علائم خرابی سنسور اکسیژن

هر دو سنسور را باید با هم تعویض کنم؟

صراحتا خیر. سنسورهای اکسیژن بالا و پایین باهم در ارتباط نیستند و هریک کار خود را انجام می‌دهند. لذا با توجه به وضعیت خودرو ممکن است عمر یکی به پایان برسد در حالی که دیگری تا سال بعد نیز بدون مشکل ادامه دهد. عمر سنسور اکسیژن چقدر است؟

عمر این قطعه به شرایط متعددی بستگی دارد و نمی‌توان مانند شمع گفت فلان مقدار کیلومتر باید تعویض شود. اگر سنسور اکسیژن شما اصلی ژاپنی باشد طبق گفته شرکت NTK صد و پنجاه الی صد و شصت هزار کیلومتر پاسخگو است. البته اگر خودرو روغن سوزی داشته باشد این مقدار تا حد زیادی کاهش می‌یابد. همچنین کارواش و نفوذ آب نیز بر عمر مفید این قطعه اثرگذار است.

در حال حاضر نمونه‌های چینی بی کیفیت زیادی در بازار به‌فروش می‌رسند که ممکن است حتی دو ماه هم جوابگو نباشند. در صورتی که کالای اصلی خرید نکنید هزینه‌های خرید مجدد و اجرت نصب دوباره گریبان‌گیر شما می‌شود. جهت تهیه سنسور اکسیژن اصلی ژاپنی می‌توانید از لینک بالا به فروشگاه ما سر بزنید و خودروی خود را جستجو کنید.

بهترین زمان تعویض سنسور اکسیژن زمانی است که چراغ چک روشن‌شده و دستگاه دیاگ خطای آن را نمایش می‌دهد. پیشنهاد می‌شود زودهنگام اقدام به عوض کردن آن نکنید. همچنین اگر کلیه علائم خرابی را مشاهده می‌کنید اما دیاگ خطا را نشان نمی‌دهد، پارامتر ها را بررسی کنید. ولتاژ باید با نوسان زیادی بالا و پایین شود. اگر فاصله تغییرات کم بود عمر قطعه رو به پایان است.

راه های افزایش طول عمر سنسور اکسیژن

طی چندسال اخیر با کم شدن کیفیت سوخت ها عمر مصرفی هایی نظیر سنسور اکسیژن کاهش یافته است. بهتر است هر از گاهی از بنزین سوپر یا اکتان استفاده کنید. همچنین فیلترهای هوا و شمع ها را بطور منظم تعویض و سرویس کنید.

توجه کنید که شستشوی سنسور اکسیژن کاملا اشتباه است و با هر شوینده‌ای نظیر اسپری انژکتورشوی یا بنزین صورت گیرد نتیجه موقت یک الی دو روزه خواهد داشت و مجدد مشکلات باز خواهند گشت.

همچنین فراموش نکنید این سنسور یک قطعه مصرفی خودرو محسوب می‌شود و طبیعتا پس از طی شدن طول عمر مفید دیگر اثربخشی نخواهد داشت.

در این مطلب سعی کردیم بطور خلاصه و ساده به علائم اصلی خرابی سنسور اکسیژن خودرو بپردازیم. در صورتی که سوالی دارید در بخش نظرات مطرح کنید تا پاسخ دهیم.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *