9 نشانه اتمام لنت ترمز – انواع لنت و انتخاب بهترین مارک

نشانه اتمام لنت ترمز

بطورکلی لنت های ترمز خودروی شما باید هر 10 هزار تا 30 هزار کیلومتر تعویض گردند. البته این ارقام مربوط به لنت‌های جلو است و برای لنت‌های عقب 70 هزار تا 120 هزار درنظر گرفته‌شده است. همچنین هر دو الی سه باری که لنت عوض می‌کنید بهتر است کاسه آن را نیز تعویض کنید. خیلی از مواقع مشکل از لنت نیست بلکه کاسه در اثر فرسایش گود شده‌است و لنت‌ها با آن برخورد کافی ندارند. همچنین بسته به شرایط آب و هوایی و سبک رانندگی شما و صد البته کیفیت لنت ممکن است عمر مفید آنها زودهنگام به اتمام برسد. در ادامه این مطلب به 9 نشانه اتمام لنت ترمز می‌پردازیم. در پایان نیز راهنمای جامعی در مورد انواع لنت و نحوه انتخاب بهترین برند تدارک‌دیده ایم.

علائم اتمام لنت ترمز

در ادامه 9 نشانه اتمام لنت ترمز را برای شما شرح خواهیم داد. در صورت وجود هریک از علائم یا چندتای آنها لازم است در اسرع وقت نسبت به تعویض آنها اقدام نمایید. ترمز خودرو بخش حیاتی محسوب می‌شود و عدم کارکرد صحیح آن ممکن است به حوادث جدی منجر شود.

1. ضخامت کمتر از 7 میلی‌متر

بازرسی چشمی یکی از راه های تشخیص وضعیت لنت خودروی شماست. می‌توانید آنها را بین پره‌های چرخ‌ها ببینید که روی روتورهای فلزی فشرده‌شده اند. در صورت خنک بودن انگشت خود را روی قطر آن قرار دهید تا بهتر بتوانید ضخامت آن را شناسایی کنید. اگر ضخامت کمتر از 7 میلی‌متر بود زمان آن فرارسیده که به فکر تهیه لنت جدید باشید.

2. جیغ کشیدن

دومین نشانه اتمام لنت ترمز جیغ کشیدن است. اگر هنگام فشردن پدال ترمز صدای جیغ بلندی را می‌شنوید این هشدار را می‌دهد که لنت‌های شما نازک شده‌اند. درواقع این صدای جیغ از سایش دو فلز نشأت می‌گیرد؛ فلز انتهای لنت و فلز کاسه لنت. بنابراین اگر این صدای گوش خراش را شنیدید به تعمیرگاه مراجعه کنید.

3. جیغ زدن با وجود لنت های جدید

اگر به تازگی لنت‌های خود را تعویض کرده‌اید اما هنوز صدای جیغ از لنت ها بلند می‌شود به چند دلیل بستگی دارد. ابتدا ممکن است لنت‌های جدید از کیفیت لازم برخوردار نبوده‌اند؛ لنت های خشک موجب ایجاد صدای جیغ می‌شوند که در انتهای مطلب به تشخیص لنت خوب می‌پردازیم. خرابی روتورها نیز می‌تواند از علائم جیغ کشیدن لنت‌ها باشد. همچنین برخی مواقع ممکن است به دلیل رانندگی در سرازیری نیاز به ترمزهای مکرر داشته‌اید که این کار لنت‌ها را به‌شدت داغ کرده‌است. داغ شدن سیستم ترمز نیز می‌تواند از علائم جیغ کشیدن و انتشار بوی بد از چرخ‌ها باشد. نیاز به نگرانی نیست فقط از جاده کنار بزنید تا خنک شوند.

4. افزایش فاصله ترمز گرفتن تا ایستادن خودرو

گاهی اوقات که نیاز به توقف سریع دارید ممکن است احساس کنید خودرو واکنش قبلی خود را بروز نمی‌دهد و آنطور که باید پاسخگو نیست. البته خودروهایی که به ABS مجهز هستند با کوبیدن یکباره روی پدال ترمز امکان دارد صدای خرخر مانندی را بشنوند و ترمز عمل نکند. این مورد مربوط به سیستم ABS است و آنچنان ربطی به لنت ندارد. بطورکلی اگر ترمز شما به‌درستی عمل نمی‌کند باید آن را جدی بگیرید و عواملی مانند لنت، روغن ترمز و موارد مربوطه را بررسی کنید تا مشکل رفع گردد.

5. لرزش پدال ترمز

پنجمین نشانه اتمام لنت ترمز، لرزش پدال آن است. هنگامی که سیستم ترمز عملکرد صحیحی داشته باشد خودرو بصورت نرم و تدریجی توقف می‌کند. اما زمانی که لنت فرسوده باشد با فشردن پدال ممکن است لرزش یا ارتعاشاتی را در خودرو یا صرفا پدال مشاهده کنید. همچنین ممکن است فرمان نیز به لرزش بیفتد. در این صورت همزمان با بررسی ترمز، بهتر است تنظیم فرمان نیز انجام دهید.

6. واکنش ناگهانی ترمز (حساس شدن)

برخی اوقات احتمال دارد اتمام لنت با حساس شدن آن همراه باشد. وقتی روتورها، لنت‌ها و یا کاسه در اثر فرسایش دچار تاب‌زدگی و ناهموار شدن گردند با کوچک ترین اشاره به پدال ترمز با واکنش سریع و توقف خودرو روبه‌رو می‌شوید. این مشکل نیز به نوبه خود خطرناک است خصوصا اگر با سرعت بالا در آزادراه در حرکت باشید.

از طرف دیگر نیز اگر برای ایستادن ماشین دست به تقلا می‌زنید و پای خود را آنقدر روی پدال فشار می‌دهید که از کاپوت بیرون می‌زند هم باید وقت خود را برای رفتن به تعمیرگاه خالی کنید.

7. نشتی روغن ترمز

این مورد ارتباطی با لنت ندارد اما روی عملکرد سیستم ترمز تاثیر مستقیم و بالایی می‌گذارد. اگر صبح هنگام یا پس از پارک چندساعتی خودرو متوجه وجود لکه‌های روغن زیر آن می‌شوید باید سطح روغن ترمز را بررسی کنید. اگر با کاهش مواجه‌شده بود به نزدیکترین تعمیرگاه مراجعه کنید و ابتدا منبع نشتی را بیابید سپس سطح آن را مجدد پر کنید. البته وجود روغن در زیر خودرو می‌تواند مربوط به روغن موتور نیز باشد.

8. شنیدن صدای برخورد فلز

اگر مدت طولانی صدای جیغ کشیدن لنت‌ها را بیخیال شوید اوضاع سخت‌تر می‌شود و تبدیل به صدای برخورد دو فلز می‌گردد. هنگامی که چنین صدایی را از چرخ‌های خود شنیدید بدان معناست که لنت‌ها بطورکامل به اتمام رسیده‌اند و روتور به کاسه برخورد می‌کند. ادامه این روند در مدت کوتاهی روتور را از بین می‌برد و یا حتی فلزهای درگیر را ذوب می‌کند که موجب چسبیدن ترمزها و قفل شدن آنها بطور ناگهانی می‌شود.

9. کشیدن به یک طرف

اگر احساس می‌کنید با فشردن پدال ترمز نیروی نامرئی خودروی شما را به یک سمت متمایل می‌کند ممکن است بدین معنی باشد که در اثر تنظیم نبودن، لنت‌های یک طرف بیشتر دچار استهلاک شده‌اند. این مورد به ریگلاژ و مجاری روغن ترمز مربوط است که باید فورا مورد توجه قرار گیرد.

رانندگی با لنت فرسوده - 9 نشانه اتمام لنت ترمز

رانندگی با لنت ترمز فرسوده چه مشکلاتی در پی دارد؟

اگر 9 نشانه اتمام لنت ترمز گفته‌شده را جدی نگیرید و به رانندگی با همان وضعیت ادامه دهید ممکن است دچار مشکلات متعددی بشوید که سه مورد از آنها جهت هشدار به شما ارائه می‌گردد.

  • افزایش زمان پاسخگویی ترمز

این مورد در مواقع اضطراری بسیار حائز اهمیت است. اگر در شرایط ضروری و ناگهانی نتوانید در لحظه واکنش نشان دهید و مهم‌تر از آن سیستم ترمز شما واکنش سریع نشان دهد! ممکن است به برخورد منجر شود.

  • فرسایش لاستیک ها

اگر فاصله بین زمان فشردن پدال و توقف خودرو زیاد شود لاستیک ها بیشتر در معرض فرسایش قرار می‌گیرند. درواقع در این حالت تایرها اصطکاک بیشتری را با سطح آسفالت تجربه می‌کنند که منجر به ساییدگی آنها می‌شود.

  • آسیب به سایر بخش‌ها

ترمز خودروهای نوین سیستم پیچیده‌ای دارد که شامل اجزای بهم‌پیوسته است. هرکدام از این اجزا با مشکل مواجه شوند به مرور سایر بخش‌ها را نیز درگیر می‌کنند و به یکباره کل سیستم ترمز دچار اختلال می‌گردد.

انواع لنت ترمز از لحاظ جنسیت

لنت ترمز یکی از اجزای مهم سیستم ترمز خودرو است که نقش زیادی در توقف ایمن و سریع وسیله نقلیه ایفا می‌کند. لنت‌ها به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

1. لنت‌های ترمز ارگانیک (Organic Brake Pads)

این نوع لنت‌ها بیشتر از مواد طبیعی و ارگانیک مانند رزین‌ها، فیبرها، و مواد نرم تولید می‌شوند. ویژگی‌های این لنت‌ها عبارتند از:

  • مزایا: این لنت‌ها نرم و سبک هستند، بنابراین به دیسک ترمز آسیبی نمی‌زنند و صدای کمتری تولید می‌کنند.
  • معایب: عمر کوتاه‌تری دارند و در دمای بالا ممکن است کارایی خود را از دست بدهند.
  • استفاده: بیشتر در خودروهای سبک و سواری استفاده می‌شود.

2. لنت‌های ترمز نیمه‌فلزی (Semi-Metallic Brake Pads)

این نوع لنت‌ها از ترکیب فلزات (مانند مس، آهن و فولاد) و مواد دیگر ساخته‌می‌شوند. ویژگی‌های آن‌ها عبارتند از:

  • مزایا: مقاومت بالا در برابر دماهای بالا و کارایی بهتر در شرایط سخت. این لنت‌ها عمر طولانی‌تری دارند.
  • معایب: تولید صدای بیشتر و فشار زیاد به دیسک ترمز که ممکن است باعث آسیب به آن شود.
  • استفاده: مناسب برای خودروهای سنگین و مسابقه‌ای.

3. لنت‌های ترمز سرامیکی (Ceramic Brake Pads)

این نوع لنت‌ها ترکیبی از مواد سرامیکی و فلزی هستند. ویژگی‌های آن‌ها عبارتند از:

  • مزایا: تولید صدای کم، عمر طولانی‌تر و عملکرد بهتر در دماهای بالا. همچنین، کمتر به دیسک ترمز آسیب می‌زنند.
  • معایب: قیمت بالاتری دارند و برای برخی از خودروها ممکن است به دلیل هزینه بالا مناسب نباشند.
  • استفاده: بیشتر در خودروهای لوکس و با عملکرد بالا کاربرد دارد.

4. لنت‌های ترمز فلزی (Metallic Brake Pads)

این لنت‌ها از کاملا از مواد فلزی ساخته‌شده‌اند. ویژگی‌های آن‌ها عبارتند از:

  • مزایا: مقاومت عالی در برابر گرما و فشار، و عمر طولانی.
  • معایب: تولید صدای زیاد و فشار بالا به دیسک ترمز.
  • استفاده: مناسب برای خودروهایی که در شرایط سخت و سنگین رانندگی می‌کنند.
لنت خوب بوی ماهی می دهد؟

لنت خوب بوی ماهی می‌دهد؟!

شاید تعجب برانگیز باشد ولی جواب این سوال “بله” است. درواقع یک لنت باکیفیت به دلیل مواد استفاده‌شده داخل آن بویی شبیه به بوی ماهی به خود می‌گیرد. لذا هنگام خرید آن را ببویید!

همچنین یک لنت خوب لنتی است که خشک و سفت نباشد. هنگام خرید آنها را با دست بفشارید باید کمی احساس نرمی را در آنها حس کنید. برای اطمینان بیشتر لنت ها را به همدیگر بسابید. اگر صدایی خشک و گوش خراش شنیده‌شد به احتمال زیاد این لنت مناسب نمی‌باشد.

بهترین برند لنت ترمز کدام است؟

  • بوش (BOSCH)

ویژگی‌ها: برند بوش یکی از معتبرترین برندها در صنعت خودروسازی است. لنت‌های ترمز بوش با کیفیت بالا و عملکرد عالی شناخته می‌شوند و برای خودروهای مختلف از جمله خودروهای سواری و تجاری مناسب هستند.

مزایا: عمر طولانی، عملکرد خوب در شرایط مختلف و کیفیت بالا.

محصولات: لنت‌های سرامیکی، نیمه فلزی و ارگانیک.

  • اکسپرت (EXPERT)

ویژگی‌ها: این برند در تولید لنت ترمز برای انواع خودروهای سبک و سنگین شناخته‌شده است.

مزایا: قیمت مناسب و کیفیت مناسب در مقایسه با برندهای بزرگ.

محصولات: لنت‌های ارگانیک و نیمه فلزی.

  • دلکو (DELCO)

ویژگی‌ها: یکی از برندهای معروف در زمینه قطعات خودرو است که در زمینه لنت ترمز نیز محصولات با کیفیتی ارائه می‌دهد.

مزایا: طول عمر بالا و قدرت ترمز خوب.

محصولات: لنت‌های نیمه فلزی و ارگانیک.

  • میتسوبیشی (Mitsubishi)

ویژگی‌ها: برند معروف ژاپنی که در تولید قطعات خودرو شناخته‌شده است.

مزایا: کیفیت بالا، تطابق با استانداردهای جهانی و دوام زیاد.

محصولات: لنت‌های نیمه فلزی و سرامیکی.



مطالب پیشنهادی:

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *