کامیون تسلا برقی Semi چگونه شارژ خواهد شد؟

طبق گفتههای رسمی شرکت، کامیون تسلا برقی semi قرار است به صورت انبوه در اواخر سال 2025 تولید شود. اما یک نگرانی بزرگ در این باره وجود دارد که این کامیون های عظیم چگونه شارژ خواهند شد؟. بر اساس منابع معتبر، تسلا در حال برنامهریزی برای ساخت ایستگاه های “مگاشارژ” با 12 جایگاه برای کامیون ها و تریلی های خود است. همچنین قصد دارد حدود 150 مترمربع فضا را برای استراحتگاه و سرویس بهداشتی برای رانندگانی که منتظر شارژ خودروی خود هستند اختصاص دهد.
جایگاه های شارژ در چه نقاطی احداث میشوند؟
ایستگاه های مگاشارژ قرار است در گاردنا، کالیفرنیا، بندر لانگ و در چندین آزادراه اصلی جنوب کالیفرنیا احداث گردند. اگر نگهداری و برد باتری های این کامیون ها مناسب باشد، تسلا میتواند تحولی عظیم در صنعت حمل و نقل ایجاد نماید. همچنین به مرور تعداد این جایگاه ها توسط خود کمپانی تسلا و سایر شرکت های خصوصی گسترش خواهد یافت.
کامیون های Semi میتوانند با ورود به جایگاه در یکی از 12 مکان مشخصشده پارک کنند. سطحی که برای محلهای شارژ در نظر گرفتهشده کمی شیبدار است که تعجب افراد را برانگیخته است. احتمالا وقتی کامیون با بار سنگین روی سطح شیبدار قرار گیرد فشار از روی باتری کاهش یافته و فرآیند شارژ بهتر انجام میشود. اما این صرفا یک حدس است.
جهت اداره این جایگاهها برخی احتمال دادهاند بدون متصدی طراحی شود. زیرا شرکت تسلا همواره ترجیح خود را در استفاده از ربات به جای انسان نشانداده است. همچنین تسلا به رونمایی از کارهای عجیب و نوآورانه مشهور است لذا هیچ چیز از او بعید نیست. اما تعدادی مکان جای پارک مناسب خودروهای شخصی و محل قرارگیری دوچرخه در نقشه این جایگاهها به چشم میخورد که نشان میدهد ممکن است تعدادی کارمند داشته باشد.

آنچه در مورد مگاشارژ تسلا میدانیم
همانطور که از نام آن پیداست، مگاشارژ میتواند کامیون تسلا برقی semi را با 1 مگاوات (1000 کیلووات) شارژ کند. تسلا ادعا میکند که باتری semi های آن دارای برد 800 کیلومتری هستند و مگاشارژ میتواند در نیم ساعت تا 70 درصد از ظرفیت باتری را پر کند. یعنی راننده تنها در زمان ناهار میتواند خودروی خود را به دستگاه متصل کند و 560 کیلومتر مسافت را بدون نیاز به شارژ مجدد طی کند. این فوق العاده است!!
تولید کامیون های تسلا در حال حاضر بر عهده کارخانه شعبه Tesla Gigafactory واقع در نوادا میباشد. تعداد کمی از آنها در پارکینگ های تسلا دپو شدهاند و تعدادی از آنها نیز تحویل مشتریان دادهشده اند. این خودرو هنوز فراگیر نشدهاست و دلیل آن نیز میتواند ترس رانندگان از قدرت آن باشد. کامیون دارانی که تا به حال با گازوئیل حرکت میکردند اکنون به برق اعتمادی ندارند و تصور میکنند در حمل بارهای سنگین به مشکل میخورد. لذا تسلا باید بودجه زیادی صرف بازاریابی و تبلیغات آن اختصاص دهد. اما طبق مشخصات ارائهشده انتظار میرود با توجه به قیمت گازوئیل و بنزین در کشورهای اروپایی و آمریکا خیلی زود فراگیر شود.
اگر در مورد ظاهر جایگاه های مگاشارژ بخواهیم حرف بزنیم، آنها تقریبا شبیه به پمپ بنزین ها هستند با این تفاوت که کانکتورهای آنها حجیم طراحیشده است.

کامیون تسلا برقی آینده حمل و نقل است، چه بخواهید چه نخواهید!
تسلا اولین بار کامیون semi را در سال 2017 با قابلیت های متفاوت معرفی کرد. بسیاری از کامیون داران کابین آن را مسخره میکنند زیرا صندلی در وسط قرارگرفته است!. درواقع معتقداند برای کارهای روزمره و معمولی مانند دریافت بارنامه از پنجره یا صحبت با نگهبان یک پارکینگ مشکل ساز خواهد بود. شاید ایده تسلا این است که اینگونه کنترل ماشین بهتر خواهد بود. شاید هم با حضور شخصی تحت عنوان شاگرد مخالف است. یا اینکه صرفا جهت متمایز شدن و حاشیهسازی این کار را انجام دادهاست. زیرا همانطور که میدانید سبک بازاریابی تسلا بدین شکل است که با کارهای عجیب افراد و رسانهها را وادار به صحبت راجع به خود میکند. بنابراین بصورت رایگان تبلیغات خود را در سطح گسترده انجام میدهد.
اما مسئله جالب تر آن است که درب ها پشت سر راننده طراحیشده اند! درواقع راننده وقتی پشت فرمان قرارگرفته است راهی به جز تمرکز روی جلو ندارد. بدین شکل حواس پرتی آن به حداقل میرسد.

Semi ظاهر شیکی دارد و وعده یک کامیون شارژ سریع با برد باتری مناسب میتواند فریبنده باشد. اما بعید است که در زمان کوتاه بتواند صنعت حمل و نقل را متحول کند. زیرا اکثر کشورها هنوز زیرساخت های لازم را ندارند و راضی کردن رانندگان ماشین سنگین کار بسیار دشواری است. خصوصا اینکه تریلی های گازوئیلی جدید میتوانند با یک باک حدود 2000 کیلومتر را طی کنند.
نتیجه گیری
کامیون تسلا برقی ظهور یک نوآوری است و چشم اندازی از آینده جهان را به تصویر میکشد. درواقع ایده خودروهای برقی از صد سال پیش تا کنون مطرح بوده است اما تسلا توانست با مافیای سوخت های فسیلی بجنگد و هدف های خود را عملی سازد. لذا این شرکت اکنون همانند لودری است که مسیر را هموار میکند. مسیرهایی که تا پیش از این کسی در آنها قدم نگذاشته بود.
مطلب پیشنهادی: تسلا در سال 2025 قادر است محبوبیت خود را حفظ کند؟
امروزه با رشد سریع تکنولوژی، آینده قابل پیش بینی نیست و در تخیلات ما نمیگنجد که جهان به کدام سمت میرود. شاید تسلا یا کمپانی های رقیب مانند BYD خودروساز چینی به تکنولوژی جدیدی از تولید باتری دست یابند که مقاومت افراد را جهت خرید خودروهای برقی درهم شکند.
نظر شما چیست؟