چک لیست سفر با ماشین شخصی؛ بی‌گدار به جاده نزنید!

چک لیست سفر با ماشین

هیچ چیز مانند یک سفر جاده‌ای با خودروی شخصی هیجان انگیز نیست!. آزادی عمل، انتخاب مقاصد دلخواه و تعیین زمان توقف از مواردی است که سفرهای جاده ای را به تجربه‌ای بی‌نظیر تبدیل می‌کند. اما هیچکس نمی‌خواهد در مسیر با خرابی خودرو یا فراموشی وسایل روبه‌رو شود لذا اهمیت چک لیست سفر با ماشین مشخص می‌شود. باما در ادامه مطلب همراه باشید.

برنامه ریزی مسیر

  • تصمیم گیری در مورد مقاصد

اول از همه، به‌کجا می‌روید؟. چه‌در حال برنامه‌ریزی سفرهای طولانی مدت باشید یا صرفا قصد دارید آخر هفته کمی تفریح کنید؛ تصمیم گیری در مورد مقصد بسیار مهم است. با اینکه خیلی از افراد (از جمله خودم) ترجیح می‌دهند فقط مقصد نهایی را مشخص کنند و توقف بین راه را در لحظه تصمیم بگیرند؛ اما یک تحقیق جزئی در مورد مسیرها می‌تواند جاهای دیدنی و ناب را به‌تجربیات شما اضافه کند.

تجربه شخصی من می‌گوید اگر شهرهایی که در مسیر وجود دارند را بررسی کنید مکان های بسیار زیبا و بکری را می‌توانید بیابید که حتی فکرش را هم نمی‌کردید!.

  • مشخص کردن مسیر

هنگامی که مقصد را مشخص کردید زمان آن رسیده که نقشه سفر را ترسیم کنید. اپلیکیشن هایی مانند Google Map این کار را بسیار راحت کرده‌اند. اما این نکته را در نظر داشته‌باشید که متاسفانه در بسیاری از جاده‌های ایران اینترنت وجود ندارد و ممکن است شما را سردرگم کند. بهتر است یک نقشه کاغذی نیز به‌همراه داشته‌باشید و در هر توقف، مسیر بعدی را بررسی کنید.

همچنین در بخش هایی از مسیر (مانند رودبار گیلان) ممکن است ترافیک سنگین باشد لذا زمان را طوری تنظیم کنید که نیمه‌شب یا اوایل صبح از این مناطق گذر کنید.

  • در نظر گرفتن شرایط جاده

همیشه شرایط جاده را از قبل چک کنید خصوصا اگر به‌مقاصد ناآشنا سفر می‌کنید. اپلیکیشن Weather یا آب و هوا را بر روی تلفن همراه خود نصب کنید. این برنامه آب و هوای نقاط موردنظر را تا یک هفته آینده نشان می‌دهد.

همچنین دمای منطقه موردنظر را نیز می‌توانید مشاهده کنید. برخی استان ها مانند آذربایجان هرموقع از سال سرد است یا مثلا در تابستان استان های شمالی گیلان و مازندران هوای شرجی دارند. لذا لباس مناسب به‌همراه داشته‌باشید و بهتر است از قبل اقامتگاه رزرو کنید.

چک لیست سفر با ماشین شخصی

بررسی خودرو

  • چک لیست تعمیر و آماده‌سازی از خودرو

ماشین اصلی‌ترین بخش سفر شماست. چند روز قبل از حرکت لازم است به‌آن بپردازید و سطح کارکرد مصرفی‌ها مانند لنت ترمز، روغن موتور، روغن ترمز، صفحه کلاچ، سطح باد و عاج لاستیک‌ها و ضدیخ رادیاتور را بررسی کنید. همچنین ضروری است به یک تعمیرگاه مراجعه کنید و با دستگاه دیاگ چکاپ کامل انجام دهید و خطاها را رفع کنید.

لاستیک زاپاس را به‌آپاراتی ببرید و سرویس کنید. یک کارواش نیز خالی از لطف نیست.

در صورتی که نیاز به انواع سنسور خودرو دارید به فروشگاه ما سر بزنید. سریعا به‌دستتان خواهیم رساند.

  • تهیه و تکمیل جعبه ابزار

ابزارها بخش مهمی از چک لیست سفر با ماشین هستند. یک جعبه‌ابزار تهیه کنید یا اگر موجود دارید محتویات آن را چک کنید. مطمئن شوید پکیج آچارها، پیچ گوشتی دو پهلو و چهار پهلو، انبردستی، انبرقفلی، آچار چرخ، جک و تعدادی سیم بلند برداشته‌اید. همچنین تعدادی فیوز با آمپرهای متفاوت و دو سیم مناسب برای باتری به باتری در جعبه ابزار جای دهید.

حتما یک بطری حاوی چند لیتر آب در صندوق خودرو قرار دهید. هیچ چیز به‌اندازه آب در سفر مهم و حیاتی نیست. یک بطری چهار لیتری خالی تمیز نیز برای شرایط اضطراری بردارید.

وسایل موردنیاز سفر با ماشین

وسایل موردنیاز

  • پوشاک و وسایل شخصی

بسته‌به آب و هوا و مدت سفر لباس های گرم یا راحت بردارید. اگر قصد کمپینگ دارید باید وسایل مربوط به روشنایی، چادر، گرمایشی مانند پتو و پیکنیک و کفش مناسب تهیه کنید.

در صورت نیاز وسایل شخصی نظیر مسواک، عینک آفتابی، کلاه و دستکش نیز به‌همراه داشته‌باشید.

  • دارو و جعبه کمک های اولیه

اگر دارو خاصی مصرف می‌کنید حتما به‌تعداد لازم از آن بردارید. برخی داروهای عمومی نیز مانند آرامبخش‌ها و آنتی بیوتیک ها در جعبه کمک های اولیه قرار دهید. باند، بتادین، چسب زخم و غیره از مواردی دیگری است که وجود آنها الزامی است.

تجربه شخصی من می‌گوید اگر انواع آلرژی ها و حساسیت ها را دارید حتما داروهای مربوط به‌آن را به‌همراه داشته‌باشید چون در مواقع سفر به‌دلیل تغییر آب و هوا این حساسیت‌ها چند برابر افزایش پیدا می‌کنند. یک آبریزش بینی کافی است تا شما از لذت سفر محروم شوید!

  • لوازم بهداشتی

لوازمی مانند پد الکلی، خمیر دندان، دستمال مرطوب و غیره را داخل یک جعبه یا کیف کوچک و در دسترس قرار دهید.

  • تنقلات و نوشیدنی‌ها

مسیرهای طولانی بین شهری راننده و سرنشینان را کلافه و گرسنه می‌کند. حتما قبل از سفر مقداری خوراکی تهیه کنید و آنها را دم دست قرار دهید. اگر کسی هستید که‌روی صندلی شاگرد می‌نشیند هرازگاهی برای راننده چای بریزید تا از خواب‌آلودگی او جلوگیری شود.

ابزارهای موردنیاز سفر

ابزارهای الکترونیکی

  • GPS (ردیاب)

اگر به نقاط کوهستانی سفر می‌کنید و قصد کمپینگ دارید در مرحله اول تا جای ممکن حداقل دو ماشین بشوید. ردیاب های باکیفیت نیز تهیه و از پر بودن باتری آن مطمئن شوید. بهتر است ردیاب را به تلفن یکی از دوستانتان که در سفر همراهتان نیست متصل کنید تا در شرایط اضطراری بتواند موقعیت شما را بسنجد.

  • موسیقی

تقریبا می‌توان گفت مهم‌ترین ابزار سفر است!. یک لیست از موسیقی های ملایم و شاد آماده کنید و بسته‌به شرایط در خودرو پخش کنید تا روحیه افراد حفظ شود. یک اسپیکر نیز می‌تواند اوقات خوشی برای شما رقم بزند. اما صدای آن را زیاد افزایش ندهید که موجب آزار دیگر افراد بشود.

  • پاوربانک و شارژر

این مورد نیز جزو الزامات چک لیست سفر با ماشین شخصی به‌شمار می‌رود. هیچ چیز بدتر از یک تلفن خاموش آن هم موقعی که‌به آن نیاز دارید نیست!. تجربه شخصی می‌گوید در هر استراحتگاه تلفن و پاوربانک خود را شارژ کنید چون مشخص نیست دفعه بعدی که‌به برق دسترسی خواهید داشت چه‌موقع است. حتی اگر قصد دارید سفر را بدون چک کردن تلفن بگذرانید به دوربین آن جهت ثبت خاطرات نیاز خواهید داشت.

مدارک موردنیاز سفر

پول و مدارک

  • اسناد مربوط به خودرو

گواهینامه، کارت خودرو، بیمه‌نامه، معاینه‌فنی و کارت سوخت را حتما در کیف مدارک قرار دهید. هنگام پارک خودرو این مدارک را به‌همراه خود ببرید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

اگر معلم هستید کارت فرهنگیان هنگام سفر می‌تواند جهت رزرو اقامتگاه به‌شما کمک کند.

  • کارت بانکی و پول نقد

بهتر است مبلغی که برای سفر در نظر گرفته‌اید را در چند کارت بانکی مختلف تقسیم کنید تا در صورت سوختن یا مفقودی هرکدام از دیگری استفاده کنید. تجربه شخصی نیز ثابت کرده‌است همراه داشتن پول نقد در مواقع مختلفی به‌شما کمک می‌کند.

سرگرمی ها و فعالیت ها

  • بازی های هیجان انگیز

برنامه‌هایی برای بازی در سفر در نظر بگیرید. بازی ها جهت ساخت لحظات خوش بسیار اهمیت دارند. این بازی ها می‌تواند فعالیت های فیزیکی شامل شنا کردن، والیبال، کوهنوردی و قدم زدن در طبیعت باشد یا بازی های کارتی و گروهی مانند پانتومیم و جاسوس.

  • جاذبه‌های محلی و گشت و گذار

فراموش نکنید که سفر شما تفریحی است نه کاری!. از هر موقعیتی برای خوش گذرانی استفاده کنید. در مسیر هرکجا که زیبایی و جذابیت مشاهده کردید توقف کنید. از مغازه‌های بین راهی خوراکی بخرید (اگر مقصد شما شمال کشور است کلوچه‌های داغ را از دست ندهید). با مردم محلی ارتباط بگیرید و از هم صحبتی با آنها لذت ببرید.

تجربه شخصی من می‌گوید زمانی که به‌مقصد رسیدید در یک اقامتگاه مناسب مستقر شوید و تا روز برگشت آنجا را تحویل ندهید!. درواقع جابه‌جا کردن وسایل و پیدا کردن اقامتگاه بعدی وقت زیادی از شما می‌گیرد و موجب خستگی می‌شود. بهترین کار آن است که هروز صبح اول وقت از محل ثابت خود بیرون بزنید، مکان های موردنظر را مشاهده کنید و مجدد به محل اصلی باز گردید.

مکان های دیدنی آن شهر و شهرهای اطراف فاصله چندانی با محل اقامت شما نخواهند داشت و نهایتا در یک صبح تا شب می‌توانید از یک یا چندتای آنها بازدید کنید.

  • استراحت و ریلکس کردن

اگر استراحت کافی نداشته‌باشید نمی‌توانید در طول روز پرانرژی باشید. حتما برای خواب وقت کافی بگذارید و زمان هایی را نیز به تنهایی یا کتاب خواندن در سکوت اختصاص دهید.

  • همه وقت خود را خرید نکنید!

اکثر مردان به خرید و گشت و گذار در پاساژها علاقمند نیستند!. اگر خانم هستید، مردان همسفر خود را اذیت نکنید و زمان خرید را محدود کنید. همچنین اگر آقا هستید برای خرید خانم ها وقت بگذارید تا تعادل حفظ شود.

غذا و تجدید قوا !

  • آماده‌کردن برخی وعده‌ها از قبل

عضو پایه ثابت چک لیست سفر با ماشین، غذاست. اگر شرایط آن برای شما وجود دارد بهتر است یک الی دو وعده اول سفر را از قبل آماده کنید. معمولا دو وعده اول به‌دلیل اینکه در جاده هستید با مشکل مواجه می‌شود. یک ساندویچ الویه ساده می‌تواند انرژی شما را بازگرداند.

  • یافتن رستوران های بین جاده‌ای

موقع انتخاب مسیر رستوران های موجود در آن را نیز بررسی کنید. در اکثر جاده‌های ایران رستوران های بین راهی در کنار پمپ بنزین‌ها واقع شده‌اند اما محض احتیاط وجود آن را چک کنید. برنامه‌هایی مانند گوگل مپ یا نسخه‌های داخلی مانند نشان و بلد در این کار به‌شما کمک می‌کنند.

  • ملزومات پیک نیک

اگر قصد دارید در فضای باز غذا بخورید موارد لازم مانند اجاق، ظروف، زیرانداز، کبریت، ادویه و مواد اولیه را تدارک ببینید. در صورتی که هوا مساعد باشد خوردن ناهار در طبیعت می‌تواند بسیار لذتبخش باشد.

فرهنگ سفر

این مورد جزو چک لیست سفر با ماشین شخصی نیست اما دانستن آن ضروری است. تا جای ممکن از پلاستیک‌ها استفاده نکنید. در صورت استفاده آنها را در طبیعت و گوشه کنار خیابان رها نکنید. هیچ ردپایی از خود در طبیعت باقی نگذارید و حتی آتش هیزمی نیز روشن نکنید. در صورتی که آتش روشن کردید تا اطمینان از خاموش شدن کامل محل را ترک نکنید. در خودرو کیسه یا سطلی برای زباله‌ها قرار دهید و در سطل زباله آنها را تخلیه کنید.

فراموش نکنید شهری که‌به آن سفر می‌کنید برای شما گذری چند روزه‌است اما افراد زیادی در آن شهر زندگی می‌کنند. حیوانات و دام‌های محلی را آزار ندهید و حتی به آنها غذا هم ندهید. خودروی خود را روبه‌روی درب منازل پارک نکنید و با صدای موزیک زیاد افراد را آزار ندهید.

کلام آخر

سفرهای جاده‌ای راهی فوق العاده برای کسب تجربیات و ساخت خاطرات ماندگار است. پیروی از چک لیست سفر با ماشین شخصی اتفاقات غیرمنتظره را به‌حداقل می‌رساند و احتمالات را کاهش می‌دهد. به‌یاد داشته‌باشید که سفر لحظاتی برای نزدیک شدن به‌همدیگر و زندگی کردن در لحظه بدون فکر به مشکلات است. امیدواریم اتفاقات خوبی را رقم بزنید.

شما هم تجربیات خود را در بخش نظرات بنویسید.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *