BYD خودروساز چینی چگونه در حال تصرف بازار جهانی است؟

BYD خودروساز چینی طی سال اخیر همواره جایگاه خود را در صدر اخبار خودرو حفظ کردهاست. برنامه ریزی های جدید آن نشان میدهد در سال 2025 نیز با ارتقای تولید خود سعی در افزایش سهم خود از بازار را دارد. این آمارها باعث نگرانی رقبای جهانی آن شدهاست.
به آمارها که بنگریم نگرانی خودروساز ها را درک خواهیم کرد!. رشد BYD در سال 2024 فراتر از تصورات ماست و فروش آن با کمپانی قدرتمند تسلا به یک اندازه بودهاست!. این خودروساز چینی رقبای هموطن خود را نیز تحت تاثیر قرار داد که نتایج آن را در کاهش پیش بینی سودهای تعدیل شده شرکت ها میتوان دید. در حال حاضر BYD، به دنبال ادامه گسترش جهانی خود و افزایش ظرفیت تولید یک کارخانه اختصاصی دیگر برای خودروهای برقی افتتاح نمودهاست.

کارخانه بعدی BYD در اندونزی خواهد بود
گسترش BYD خودروساز چینی در بازارهای جدید خارق العاده ست!. برای او اهمیتی ندارد افراد در مورد صنعت خودروسازی چین چه فکری میکنند و درباره آن چه میگویند. واقعیت غیرقابل انکار این است که آنها در مدت کوتاهی موفق به احداث کارخانجات جدید در اروپا، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و آسیا شدهاند.
تا پایان امسال یعنی 2025، BYD قصد دارد از یک مرکز تولید دیگر این بار در کشور اندونزی رونمایی کند. این تاسیسات یک میلیارد دلاری مجموعا ظرفیت تولید 150 هزار دستگاه در سال را خواهد داشت. اما نکته مهمتر آن است که دولت اندونزی به پاس حمایت و تشکر از سرمایه گذاری BYD در این کشور، به آن اجازه واردات خودرو بدون مالیات را اهدا کردهاست.

کشور اندونزی بیش از 275 میلیون نفر جمعیت دارد که برای یک خودروساز نسبتا جوان بازی کوچکی نیست. دولت اندونزی در حال اعمال سیاست های جدیدی است تا بتواند با جذب سرمایه گذارهای خارجی تا سال 2030 ظرفیت تولید داخل را به 600 هزار خودروی برقی برساند.
به دلیل رقابت های شدیدی که در بازار خودرو چین وجود دارد BYD تصمیم گرفته خود را از این فضا جدا کند و تمرکزش را روی بازار جهانی بگذارد. لذا کارخانه تازه تاسیس اندونزی نه فقط برای بازار این کشور بلکه برای صادرات آماده خواهد شد.

این خودروساز چینی در ژوئن سال گذشته یکی از کارخانجات تولیدی خود را در تایلند احداث کرد و اکنون برنامه ریزی روی کشورهای پاکستان، مجارستان، ترکیه، برزیل و مکزیک را در دست دارد. شاید جالب ترین واحد تولید آن مکزیک باشد زیرا میتواند در آینده زمینهساز ورود آن به بازارهای ایالات متحده و کانادا بشود. در حال حاضر BYD دسترسی خود را به بیش از 70 کشور در شش قاره گسترش دادهاست.
نتایج رقابت شرکت ها با BYD خودروساز چینی (طی سال اخیر)
BYD رقابت فروش در برابر تسلا را با 25000 دستگاه خودرو باخت اما درواقع توانست عنوان “بزرگترین تولیدکننده خودروهای برقی در جهان” را به خود اختصاص دهد. غلبه بر تسلا تنها با تولید 4500 خودروی بیشتر انجام شد.

دیگر خودروسازان چندان خوش شانس نبودند. در میان آنهایی که بیشترین ضربه را خوردند میتوان به فولکس واگن اشاره کرد که مجبور شد سه کارخانه تولیدی خود را در آلمان تعطیل کند. در ژاپن نیز BYD خودروهای برقی بیشتری نسبت به تویوتا فروخت. سهم تویوتا از فروش خودروهای برقی تنها به 2223 دستگاه رسید.
نیسان یکی دیگر از خودروسازان قدیمی است که سرمایهگذاری هایش در چین آن را در باتلاق فرو بردهاست. خبرهای ناراحتکننده اخیر نشان میدهد این شرکت ژاپنی در حال ادغام خود با هونداست تا بلکه بتواند اثری هرچند کم از خود به جای بگذارد.
فورد نیز شاهد کاهش فروش خود در چین بود. اگرچه این شرکت آمریکایی به اندازه سایر شرکت ها متضرر نشد. Stellantis هم از این قاعده مستثنی نبود و طی سال اخیر در وضعیت بدی قرار گرفت. تا جایی که مدیرعامل آن ناگهانی به استعفاء پرداخت.
قابل ذکر است برخی برندها نیز به دلیل رقابت شدید در چین قبل از 2024 آنجا را ترک کردند. مانند جوینت ونچر جیب که در سال 2022 ورشکستگی خود را اعلام کرد و میتسوبیشی که در سال 2023 از بازار چین بطور کامل خارج شد.
کلام آخر
BYD خودروساز چینی خود را به عنوان یک رقیب سرسخت تسلا ثابت کردهاست و توانست در حجم تولید آن را شکست دهد. فعالیت های اخیر این شرکت باعث ایجاد نگرانی های شدید برای خودروسازان سراسر جهان شده است. تا جایی که دونالد ترامپ برای واردات خودرو تعرفههای سنگینی قرار داد تا از تولیدکنندگان داخلی حمایت کند. خودروساز چینی هنوز به دنبال توسعه و نفوذ در بازارهای ایالات متحده نیست اما بزودی این اتفاق خواهد افتاد؛ با تعرفه یا بدون تعرفه!.
اکنون سوال مبهم آن است که گام بعدی BYD چه خواهد بود…
مستر سنسور؛ مرجع تخصصی سنسور اکسیژن اورجینال بوش آلمان و NTK ژاپن
مطالبی که ممکن است بپسندید: